Forrás: Vár: a Speiz

Kacsamell vajas kelkáposzta-főzelékkel

Kacsamell vajas kelkáposzta-főzelékkel

A megtisztított, kockákra vágott burgonyát és a nagyobb
darabokra szeletelt kelkáposztát a felhevített vaj felén
sóval és borssal ízesítve, a zöldségalaplével felengedve
megpároljuk. Sűrítés nélküli „főzeléket” készítünk úgy,
hogy a vaj másik felét a főzés végén adjuk hozzá, amikor
a zöldségek már megpuhultak. Ettől lágyabb ízű lesz a főzelék, a belerakott burgonyából kioldódó keményítő pedig
sűríti egy kicsit.
A kacsamellet vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk és
borsozzuk, majd serpenyőben kevés olajon megsütjük.
(Készíthetjük teljesen átsütve, vagy hagyhatjuk félangolosan, rózsaszínűen is.)

kaloria 660 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vár: a Speiz

Ajánlataink