A TÉSZTA
ELŐKÉSZÍTÉS: 45 perc – PIHENTETÉS: 1 óra – SÜTÉS: 20 perc – Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral és a sóval. Ráreszeljük a fagyos vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és gyors kézzel összedolgozzuk. A kész tésztát hűtőszekrényben legalább egy órát pihentetjük.
A TÖLTELÉK
A szilvát kimagozzuk, feldaraboljuk. Egy lábasba dobjuk a fűszerekkel, a cukorral meg a kakukkfűvel együtt, és darabosra megfőzzük. Hideg vízbe állítva kihűtjük. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és körülbelül 12 cm átmérőjű köröket vágunk ki belőle. Mindegyik közepére rakunk egy-egy adag hideg tölteléket. Felhajtogatjuk a széleket. Sütőpapíros tepsire rakjuk. A tésztát lekenjük felvert tojással, barna cukorral megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a tészta ropogósra nem sül.