Káposztás cvekedlivel töltött kacsa

Káposztás cvekedlivel töltött kacsa

A kacsát kicsontozom, méghozzá úgy, hogy a bőre és a húsa egyben maradjon. A hátán vágom fel a bőrt, s úgy ügyeskedem ki a csontokat. A kiterített, kifilézett
szárnyast belülről sóval, borssal fűszerezem, majd megtöltöm az előre elkészített káposztás cvekedlivel. Visszaformázom a kacsát, és kötözőspárgával összekötöm. Alufóliával beburkolom, 20 percig sütöm, majd a fólia nélkül újabb negyedóra alatt megpirítom.
A cvekedlihez a káposztát megreszelem. Kevés olajon cukrot pirítok, erre halmozom a káposztát, s megdinsztelem. A lebbencstésztát lobogó sós vízbe
teszem főni, de a szokásosnál keményebbre hagyom, mert a kacsában még puhul. A tésztát leszűröm, lecsepegtetem, végül összekeverem a párolt káposztával.

kaloria 770 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.