Forrás: Pásztor Tünde

Káposztás harcsa

Káposztás harcsa

Apró kockákra vágjuk a füstölt szalonnát, egy lábasban
kiolvasztjuk a zsírját. Rádobjuk a félfőre vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk. A káposztát megkóstoljuk, ha túl savanyúnak találjuk, hideg vízben átmossuk. Leszűrjük, enyhén kicsavarjuk, majd ezt is beletesszük a lábasba. Öntünk alá pici vizet, és kevergetve puhára pároljuk, közben a csomborral ízesítjük. Amíg fő, meghámozzuk és fél centi vastag szeletekre vágjuk a burgonyát. Forró vízben előfőzzük, átszedjük hideg vízbe, majd, ha már lehűlt, leszűrjük,
lecsöpögtetjük.
Megmossuk a halat, leszárítjuk, besózzuk, paprikás lisztben
megforgatjuk, kevés olajon mindkét oldalát elősütjük. Egy kisebb tepsit kikenünk olajjal, majd csíkokban szépen
elrendezve beletesszük a szalonnás párolt káposztát, a burgonyát és a halat. 180 fokra felforrósított sütőben 15-20
perc alatt átpirítjuk. A sütőedényben adjuk az asztalra, pár
szál zölddel kicsit feldíszítjük.

kaloria 660 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.