Forrás: Pásztor Tünde

Káposztás libaaprólék köményes burgonyával

Káposztás libaaprólék köményes burgonyával

A libaaprólékot kisebb darabokra vágjuk. Olajon üvegesre
pirítjuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, azzal is pirítjuk egy kicsit, majd rádobjuk a húst. Ízesítjük sóval, zúzott fokhagymával. Öntünk hozzá
egy kis vizet, és fedő alatt, takaréklángon pároljuk.
Amikor a hús már majdnem puha, beletesszük a nagyobb
darabokra vágott sárgarépát, és azzal tovább főzzük. Közben a káposztát meg a zeller zöldjét durvára vágjuk,
és hozzáadjuk az időközben elkészült raguhoz. Ha
szükséges, utánasózzuk, majd további 5 perc alatt az
egészet készre pároljuk.
A körethez a cikkekre vágott burgonyát sós vízben megfőzzük. Az egész köményt egy kevés olajon kipattogtatjuk, hogy jól kiadja az ízét. Rátesszük a leszűrt, lecsepegtetett burgonyát, és a zsiradékon megpirítjuk.

kaloria 920 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink