Tészta
A tészta hozzávalóit 3 evőkanál vízzel összegyúrjuk, és fóliába csomagolva 30 percig pihentetjük a hűtőszekrényben.
A lisztezett gyúródeszkán kinyújtott tésztából 10 cm átmérőjű köröket szúrunk ki. Ráhalmozzuk a tölteléket, a tészta széleit megkenjük tojásfehérjével, majd összehajtjuk. A pirogot 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Töltelék és öntet
felhevített olajon 4-5 percig pároljuk a csíkokra vágott káposztát, sóval-borssal ízesítjük, azután lecsepegtetjük.
Az egész tojást elkeverjük a sárgájával meg 2 evőkanálnyi joghurttal, és a káposztát a vékony cikkekre vágott paradicsommal együtt belekeverjük.
A maradék joghurtba belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük. A pirogot az öntettel együtt kínáljuk.