Meglangyosítjuk a tejet, belekeverjük a porcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen hagyjuk felfutni.
Dagasztótálba szitáljuk a lisztet, hozzátesszük a sót, a kristálycukrot, összekeverjük. Rákockázzuk a fagyos vajat, gyors kézzel összemorzsoljuk vele.
Mélyedést készítünk a vajas lisztbe, ide öntjük a felhabosodott élesztőt, a tojást és a tejfölt. Kézzel vagy géppel szépen kidagasztjuk. Közepesen kemény tésztát kell kapnunk. Ha már összeállt, és nem ragad a tál falához, cipóvá formázzuk. Konyharuhával letakarjuk, és fél órát hagyjuk kelni.
Amíg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, az apróra vágott kaprot, a búzadarát, a tojássárgájákat és a tejfölt. Habot verünk a fehérjékből, óvatosan hozzáforgatjuk a túrós alaphoz.
Kivajazunk egy közepes méretű tepsit. A megkelt tésztát lisztezett felületen tepsi méretűre nyújtjuk. Belefektetjük az előkészített tepsibe. Rásimítjuk a kapros túrót. 180 fokos sütőbe toljuk, és fél órán át sütjük.
Fél óra elteltével kivesszük a tepsit a sütőből. Összekeverjük a tejfölt a tojássárgájával, és rákenjük a majdnem megsült tészta tetejére. Visszatoljuk a sütőbe, és még 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.