Karácsonyi töltött alma

  1. A cukrot egy serpenyőben kevergetve aranybarnára pirítjuk. 3-4 evőkanál vizet adunk hozzá, majd amikor a karamell újra felforr, beletesszük a durvára vágott diót meg a mogyorót. Jól összekeverjük, s egy kevés őrölt fahéjjal ízesítjük.
  2. Az almát megpucoljuk, almacsumázóval kivágjuk a közepét, de a szokásosnál egy kicsit nagyobb lyukat fúrunk bele. Megtöltjük az előkészített töltelékkel, azután körös-körül meghintjük fahéjas porcukorral.
  3. A leveles tésztát nem túl vékonyra kinyújtjuk, négyfelé vágjuk, majd minden tésztába becsomagolunk egy-egy almát. Az almabatyukat kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe ültetjük, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, és 250 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A forró töltött almát hideg vaníliasodóval tálaljuk.

Fűszeres töltött bagett

Túróval töltött zöldségek sajttal grillezve

kaloria 530 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink