- A cukrot egy serpenyőben kevergetve aranybarnára pirítjuk. 3-4 evőkanál vizet adunk hozzá, majd amikor a karamell újra felforr, beletesszük a durvára vágott diót meg a mogyorót. Jól összekeverjük, s egy kevés őrölt fahéjjal ízesítjük.
- Az almát megpucoljuk, almacsumázóval kivágjuk a közepét, de a szokásosnál egy kicsit nagyobb lyukat fúrunk bele. Megtöltjük az előkészített töltelékkel, azután körös-körül meghintjük fahéjas porcukorral.
- A leveles tésztát nem túl vékonyra kinyújtjuk, négyfelé vágjuk, majd minden tésztába becsomagolunk egy-egy almát. Az almabatyukat kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe ültetjük, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, és 250 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A forró töltött almát hideg vaníliasodóval tálaljuk.
Hozzávalók
4 személyre