Kefires-kapros uborkasaláta roston sült sonkával
- Az uborkát megmossuk, hosszában félbevágjuk és kiszedjük a magházát. A magházat egy edénybe tesszük,
ráöntünk 1 dl olívaolajat, hozzáadjuk a kefirt és a megmosott kaprot. Egy csipet sóval és kevés balzsam- ecettel ízesítjük, majd botmixerrel egyneművé keverjük. - A friss uborka magja annyira puha, hogy keverés közben teljesen szétmegy, így sűríti és ízesíti is a dresszinget. Az uborkát rézsútosan összevágjuk, tányérokra halmozzuk, nyakon öntjük a kefires-kapros öntettel.
- A maradék olajat serpenyőbe öntjük, felforrósítjuk, és szép pirosra sütjük benne a sonkaszeleteket. A salátát a pirított sonkával kínáljuk. Meleg, nyári estéken könnyű vacsorának is tálalhatjuk egy palack könnyű chardonnay társaságában.