Forrás: Petrovics György

Kelkáposztaleves tarjával gazdagítva

Kelkáposztaleves tarjával gazdagítva

A tarját és a karikára vágott hagymát kb. másfél liter vízben felteszem főni. Egy villával vagy hústűvel időnként ellenőrzöm, hogy puhul-e. Míg fő, megtisztítom és hosszanti csíkokra vágom a kelkáposztát, az árpagyöngyöt pedig átmosom. Mikor a hús félig megpuhult,
beleteszem a kelkáposztát, az árpagyöngyöt és a szétzúzott fokhagymát. Ha a tarja megpuhult – ez kb. harminc perc –, kiveszem és kockára vágom. Lisztből, zsírból és paprikából rántást készítek, ezzel sűrítem
be a levest, majd beleteszem a tarjadarabokat,
fűszerezem sóval, borssal, és még egyszer forralok rajta. Forrón, fehér kenyérrel tálalom.

kaloria 430 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Petrovics György

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.