Forrás: Pásztor Tünde

Keszeg provence-i módra

Keszeg provence-i módra

A tisztított halat megmossuk, kívül-belül besózzuk, megborsozzuk, és 1-1 szál kakukkfüvet és petrezselymet meg 1-1 babérlevelet teszünk a hasába. Meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal, és letakarva a hűtőszekrénybe tesszük, hogy átjárják az ízek.
A hagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A gombát cikkekre vágjuk, és citromlével meglocsoljuk. A paradicsomot rövid időre forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, majd a húsát felszeleteljük.
Az előkészített halat kiolajozott tűzálló tálba fektetjük. Hozzáadjuk a gombát, a hagymát meg a paradicsomot. A zöldséget sóval és borssal ízesítjük, aláöntjük a bort, majd a halat a sütőben körülbelül 25 perc alatt megpároljuk. Tálalás előtt citromgerezdekkel és bazsalikommal díszítjük.

kaloria 340 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink