Knédli

  1. Felfuttatom az élesztőt két deci kézmeleg vízben, 1 evőkanál cukorral. Tálba öntöm a lisztet, hozzáadom a tojást, a sót, majd a felfuttatott élesztőt. Annyi langyos vizet öntök hozzá, hogy kalácstészta állagú legyen. Dagasztom, majd duplájára kelesztem. 6 rudat formálok a tésztából, letakarom, és ismét kelesztem. Egészen addig kelnek, amíg két nagy lábosban vizet forralok. Amikor a víz felforrt, 3-3 rudat teszek az edényekbe, lefedem, és 15 percig takaréklángon főzöm a knédlit. A fedőt főzés közben nem szabad levenni! Végül leveszem a fedőt, lapos szűrőkanállal kiemelem a rudakat, és konyharuhára rakva, majd azzal is letakarva tálalásig pihentetem.

10+1 recept, ha van a hűtőben leveles tészta

Gyorsan finomat: variációk töltött tojásra

kaloria - CAL
ido 105 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.