Kockás malacpecsenye póréhagymás lencsével
- Éles késsel bekockázzuk a malacbőrt, a húsdarabok másik felét alaposan besózzuk. Legalább félóráig vízben áztatjuk a római tálat és a fedelét. Belerakjuk az előkészített húsdarabokat. Rárakjuk a fedőt, és 180 fokos sütőben 2-3 órán át sütjük. Közben a megmosott lencsét sós vízbe rakjuk főni. Teszünk mellé egy meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát, és félpuhára előfőzzük. Leszűrjük. Kivesszük a sütőből a római tálat.
- Ha már megpuhult a hús, kiszedjük. Hagyjuk egy picit állni, majd egy kis merőkanállal leszedjük a pecsenyeléről a felesleges zsiradékot. A lencsét elkeverjük az összevágott póréhagymával és a zúzott fokhagymával. A zsírtalanított szaftba visszatesszük a húst, köré szórjuk a lencsét. Visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, míg a malacpecsenye szépen meg nem pirul, közben a lencse is elkészül.
Zsebes malackaraj aszalt paradicsommal
Kapros káposzta savanyú malaccal