Forrás: Pásztor Tünde

Kolbászkrémes labdák

  1. Felforraljuk a vizet a vajjal és a sóval. Beleszórjuk a lisztet, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg a tészta el nem válik az edény falától. Levesszük a tűzhelyről, és elektromos habverővel egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Egy habzsák vagy egy evőkanál segítségével kis halmokat rakunk, illetve nyomunk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól távol, mert sütés közben szépen meg fognak nőni a fánkocskák. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Pár perc múlva 180 fokra levesszük a hőmérsékletet, és készre sütjük. Rácson kihűtjük. Amíg hűlnek, elkészítjük a tölteléket. A kolbász héját lehúzzuk, belsejét szétmorzsoljuk. Aprítógépben pépesre dolgozzuk a többi hozzávalóval. Ha nem lenne elég krémes, adhatunk hozzá egy kis tejfölt. Habzsákba kanalazzuk, megtöltjük vele az üreges fánkokat. Cikkekre vágott lila hagymával, kolbászkarikákkal megtűzködjük, majd a tetejére nyomjuk a kalapkákat.

Kolbászos rácsos lepény

Burgonyás túrós lepény

kaloria - CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink