Konyakos fácánleves kakukkfüves tojáskocsonyával

Félretesszük a combokat, a fácán többi részét belerakjuk egy nagy fazékba. Hideg vizet engedünk rá, elkezdjük főzni. Közben beletesszük még a meghámozott, nagyobb darabokra vágott leveszöldségeket. Ha felforrt, minimumra csökkentjük a főzés hőfokát. Leszedjük a képződő szürkés habot. Beledobjuk a babérlevelet, a kakukkfüvet, a borókabogyót és a zöld borsot. Egy óra múlva hozzárakjuk a combokat is, és együtt főzzük még 2-3 órát, nagyon-nagyon lassan.

Elkészítjük a tojáskocsonyát. A kakukkfüvet fél deci vízben főzzük egy negyedórát, fedő nélkül. Hagyjuk állni negyedórát, majd leszűrjük. Elektromos habverővel nagyon simára keverjük a négy egész tojást a tejszínnel, végül hozzáadjuk az egy-két evőkanálnyira beforralt kakukkfűkivonatot is. Sózzuk, reszelünk rá egy kis szerecsendiót. Egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk. Úgy választjuk meg az edény méretét, hogy a tojáskocsonya körülbelül két centi magas legyen. A sütőtálat fóliával lezárjuk, belerakjuk egy tepsibe, amelybe annyi vizet öntünk, amilyen magasan áll a tálban a nyers tojás. 160 fokon sütjük, míg meg nem szilárdul. Tálalás előtt kockára vágjuk vagy formára szaggatjuk.

Fácánpástétom

kaloria 310 CAL
ido 220 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.