Forrás: Pásztor Tünde

Körmös-csülkös savanyú leves

Körmös-csülkös savanyú leves

A körmöket és a csülköt megtisztítjuk, azután kisebb darabokra vágjuk: a körmöt az ízületek mentén szétszedjük, a csülköt pedig előbb kicsontozzuk, utána
nagyobb kockákra vágjuk (a csontot persze belefőzzük a levesbe, mert jó ízt ad neki).
A körmöt és a csülköt hideg vízben feltesszük főni. Miután felforrt, leszedjük a habját, és csendes tűzön félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított hagymát és fokhagymát, a hasábokra vágott zöldségeket, majd sóval, borssal, babérlevéllel és Delikát8-cal ízesítve addig főzzük, amíg minden megpuhul.
A lisztből meg a tejfölből habarást készítünk, mustárral és pár csepp citromlével ízesítjük. Elkeverjük egy kevés forró levessel, azután visszaöntjük a fazékba, s az egészet összeforraljuk.

kaloria 500 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink