Körtés klafuti

Szeletekre vágjuk a meghámozott körtét, meglocsoljuk citromlével. Egy 26 cm átmérőjű piteformát kikenünk vajjal, megszórjuk a zsemlemorzsával, ráterítjük a
gyümölcsöt. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Egy másik tálban habosra kavarjuk a tojást a tejjel, végül a két tál tartalmát
összedolgozzuk. Ráöntjük a piteformába tett körtére, megszórjuk a mandulalapokkal, és 175 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük. Langyosan, porcukorral megszórva tálaljuk. Jól illik mellé a vaníliás tejszínhab vagy a vaníliafagyi.

kaloria 230 CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink