Forrás: Pásztor Tünde

Kukorica-krémleves szalonnás pirítóssal

Kukorica-krémleves szalonnás pirítóssal

A kukoricát a levével együtt fazékba öntjük, felöntjük 8-9 dl vízzel, hozzáadjuk a vajat, megsózzuk és felforraljuk.
Egy keveset kiveszünk belőle a tálaláshoz, a többit botmixerrel pürésítjük.
Beleöntjük a tejszínt, egy kevés vízzel elkevert ételkeményítővel besűrítjük, és még egyszer kiforraljuk. A
vékony csíkokra vágott bacont a saját zsírjában megpirítjuk, azután kiszedjük a serpenyőből. A visszamaradt zsírral megkenjük a kenyereket, és a kenyérpirítóban vagy a sütőben megpirítjuk. A levesbe tálalás előtt visszatesszük a kukoricaszemeket, a tetejét pirított szezámmaggal szórjuk meg. A ropogós szalonnacsíkokkal megrakott pirítóst kínáljuk hozzá.

kaloria 400 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.