Besózzuk a négy szeletre vágott lazacot.
Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, olívaolajjal lekenjük. Ráfektetjük a halszeleteket, meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
Közben bő sós vízben kifőzzük a tésztát. Öt deka vajon megfonnyasztjuk a parajt, erre szedjük rá a metéltet. Sóval, borssal, frissen őrölt szerecsendióval fűszerezzük.
Egy másik serpenyőben a maradék vajon megsütjük a kicsumázott, héjastul cikkekre vágott almát, a két feldarabolt datolyaszilvát (pár szeletet félreteszünk a tálaláshoz). Pici sóval, esetleg gondolatnyi cukorral ízesíthetjük.
Tálalásnál a félretett datolyaszilva-szeletekkel és karambolával díszítjük.