Forrás: Kezdőknek könnyedén

Lencsegolyók sütőtökpürével

  1. Sós, babérleveles vízben megfőzzük a lencsét, mellédobjuk az egyik meghámozott vöröshagymát és a szintén megpucolt, nagyobb darabokra vágott répát is. Ha kész, leszűrjük, a levéből egy keveset félreteszünk.
  2. A másik hagymát felaprítjuk, kevés olívaolajon megdinszteljük a szétnyomott fokhagymával együtt. Száraz serpenyőben megpirítjuk a napraforgómagot, majd egy aprítógépben ledaráljuk. Hozzáadjuk a főtt lencsét, a sárgarépát, a dinsztelt hagymát, a fűszereket, pár nyomással egyneműsítjük. Végül hozzágyúrjuk a garit (vagy a morzsát), a sűrített paradicsomot és a sörélesztőpelyhet, ha túl száraz lenne, akkor a félretett főzővízzel lazítjuk. Kis diónyi gombócokat gyúrunk belőle. Kiolajozott sütőpapírra rakjuk, a tetejét is megspricceljük olajjal, és 180 fokon megsütjük, félidőben megforgatjuk.
  3. A püréhez felkockázzuk a megtisztított répát és a tököt, megsütjük olívaolajon. Felengedjük kevés vízzel, ízesítjük sóval, borssal, csilivel, és addig főzzük fedő alatt, míg teljesen meg nem puhul. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáöntjük a kókusztejet, és összeforraljuk. Pár csepp citromlével kissé pikánssá tesszük az ízét. Tálalásnál megszórjuk a tetejét összevágott zöld fűszerrel, adunk mellé egy-két cikk citromot, hogy mindenki locsolhasson még a szószra ízlése szerint.

Savanyú lencse mustáros malacsülttel

Kockás malacpecsenye póréhagymás lencsével

Mustáros lencseleves füstölt kolbásszal

 

 

kaloria 560 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Kezdőknek könnyedén
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.