Forrás: Pásztor Tünde

Libaleves káposztás gombóccal

Libaleves káposztás gombóccal

A libaaprólékot megtisztítjuk, jól megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, leszedjük a keletkezett habot. Beletesszük a megtisztított zöldségeket nagyobb hasábokra vágva, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük, majd takaréklángon lassan, gyöngyözve főzzük.

Káposztás gombóc

Közben a krumplit sós vízben megfőzzük, majd burgonyanyomón áttörjük, és félretesszük hűlni. A káposztát és a szalonnát apró kockákra vágva, a petrezselyem zöldjét finomra aprítva a kihűlt krumplihoz keverjük. Megsózzuk, beleütjük az egész tojást, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy kemény tésztát kapjunk.
Ha a leves megfőtt, néhány merőkanálnyit átszedünk belőle
egy kisebb fazékba, és tovább tartjuk a tűzön. Miközben
csendesen forr, a káposztás krumplimasszát vizes kézzel
belegombócozzuk. Amikor a gombócok feljönnek e leves
tetejére, kész is vagyunk. Tálaláskor mindenki tányérjába
teszünk 2-3 gombócot, egy-egy adagot a levesben főtt
húsból és zöldségekből, végül rámerjük a forró levest.

kaloria 440 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink