A szomolyai Fernye-Novotnik Szilvia tortája tele van egészséges alapanyagokkal: köles, zabpehely, aszalt gyümölcsös müzli, méz, meg persze a finom gyümölcs. Bátran ajánljuk gyerekeknek is, ebből nyugodtan megehetnek több szelettel is.
- Kávédarálón megőröljük a kölest. A vajat megolvasztjuk. A tortalap hozzávalóit összegyúrjuk, egy órára a hűtőbe tesszük.
- Közben a vajból, a lisztből és a tejből sűrű krémet főzünk, a tűzről levéve beletesszük 3 tojás sárgáját, a mézet, a fűszerkeveréket, az apróra vágott körtét és három felvert tojásfehérjét. A tésztát kivajazott tortaformába nyomkodjuk, a krémet rásimítjuk. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Felvágás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.