Forrás: Pásztor Tünde

Macsánka

Macsánka

Felaprítjuk a vöröshagymát, megfuttatjuk a zsíron. Megsózzuk, öntünk alá pici vizet, kis lángon addig főzzük, míg el nem fövi a levét, majd megint öntünk rá kis vizet, elforraljuk, és újra megismételjük. A végeredmény pu h a, krémes párolt hagyma. Rátesszük az őrölt pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, hozzádobjuk a meghámozott, cikkekre vágott burgonyát. Öntünk alá annyi vizet, hogy körülbelül a burgonyacikkek feléig érjen. Amikor már félig puha a burgonya, hozzárakjuk a kisebb kockákra felvágott káposztát is. Borssal ízesítjük. Ha felforrt, egy deszkáról rögtön szaggathatjuk is bele az egy tojásból, két evőkanál lisztből, finomra metélt petrezselyem zöldjéből kevert galuskát. Készre forraljuk. Kínálhatunk mellé tejfölt is. Savanyúsággal tálaljuk.

kaloria 350 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink