Forrás: Receptposta

Magyar béles

ELŐKÉSZÍTÉS: 45 perc – KELESZTÉS: 1 óra – SÜTÉS: 35 perc – Az alaptészta hozzávalóiból rétestésztát gyúrunk, fele víz, fele tejjel. Előtte az élesztőt kis tejben megfuttatjuk. Két cipót formálunk, ellapítjuk, megkenjük olvasztott zsírral. Letakarjuk, és 10 percig pihentetjük. Egy asztalt leterítünk egy nagy vászonlepedővel. Azon kinyújtjuk az egyik cipót. Meglocsoljuk olvasztott zsírral, majd két oldalról felhajtjuk középre, hogy összeérjen (mint a dupla hajtogatásnál az első hajtás). Megint meglocsoljuk zsírral.
Megszórjuk kicsavart reszelt almával, fahéjjal, cukorral. Megint hajtunk rajta, és ismét zsírozunk, almázunk, cukrozunk stb. Mindezt addig ismételjük, míg fél tepsi méretű nem lesz az összehajtogatott tészta. A tepsit kizsírozzuk, megszórjuk 5-10 dkg cukorral, belefektetjük a tésztát. A másik cipóval ugyanezt csináljuk, majd ezt is belerakjuk a tepsibe. Ismét jól megkelesztjük. 170 fokra előmelegített sütőben sütjük. Langyosan, nagy kockákra vágva vagy tépkedve a legjobb.

kaloria 170 CAL
ido 140 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.