Finomra vágjuk a vöröshagymát, és egy lábasban megdinszteljük két evőkanál zsíron. Ha már átlátszó, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és azzal sütjük még egy percet. Hozzátesszük a nagyon kicsi kockákra vágott paprikát és paradicsomot, addig rotyogtatjuk, míg egy jó, sűrű szaftot nem kapunk. Levesszük a tűzhelyről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Ráöntjük az alaplevet, visszarakjuk a tűzhelyre, és elkezdjük főzni. Belerakjuk a legyalult tököt, ízesítjük sóval, borssal, és tíz percig főzzük. Közben a két evőkanál lisztet kis hideg vízben csomómentesre keverjük. Hozzávegyítjük a tejfölt. Hozzáöntjük a forrásban lévő tökhöz, és pár percig forraljuk, míg jól be nem sűrűsödik a főzelék. Ha kész, hozzákeverjük az apróra vágott kaprot, és kis cukorral, ecettel ízesítjük még.
A tojásokat hideg vízbe rakjuk, adunk a vízhez 4 evőkanál sót. Felrakjuk főni, ha felforrt a víz, még 6,5 percig főzzük. Ha letelt az idő, a tojásokat azonnal átrakjuk hideg vízbe, hogy leállítsuk a fővést.