Forrás: Pásztor Tünde

Májjal töltött szűzpecsenye rokfortos-gombás rizzsel

Májjal töltött szűzpecsenye

A húst hosszanti irányban felszeleteljük, azután megsózzuk
és kiklopfoljuk. A májat nagyobb kockákra daraboljuk.
A húst kevés olajon megsütjük, vigyázva, hogy ne szárítsuk ki. A sütés után visszamaradt zsiradékon megfuttatunk egy fej kockákra vágott hagymát, hozzáadjuk a májat, és sóval, borssal, majoránnával ízesítve erős tűzön, hirtelen megpirítjuk. Ha kész, minden hússzeletre teszünk egy adag hagymás májat, a szeleteket feltekerjük, azután kettesével pálcikákra húzzuk.

Rokfortos-gombás rizs

Kevés olajon üvegesre pirítjuk a rizst. Felöntjük kétszeres
mennyiségű vízzel, megsózzuk, és hagyományos párolt
rizst készítünk. A maradék két hagymát apróra vágva megfonnyasztjuk egy kevés olajon. Rátesszük a cikkekre szelt gombát, azzal tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított petrezselymet is. Összekeverjük a párolt rizzsel, végül rámorzsoljuk a rokfort sajtot.

kaloria 560 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink