A KUKORICASALÁTA
- Sós vizet forralunk, pár perc alatt megfőzzük a friss vagy a fagyasztott kukoricát. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Héjastul megfőzzük a burgonyát, megvárjuk, hogy legalább langyosra hűljön, utána meghámozzuk, kockára vágjuk. A kicsi uborkákat vékonyan meghámozzuk, majd szintén felkockázzuk. A paprika csutkáját, magjait kiszedjük, majd a zöldséget felaprítjuk. A kukoricát, a krumplit, az uborkát és a paprikát összeforgatjuk egy nagy tálban. Egy másik edényben összekeverjük a majonézt a tejföllel, kicsi sóval, borssal, cukorral, pár csepp citromlével ízesítjük. Ráöntjük a zöldségekre, jól átkeverjük, és hűtőszekrényben legalább egy órát pihentetjük, hogy összeérjenek az ízei. Petrezselyemmel megszórjuk.
VILLÁMGYORS HÁZI MAJONÉZ
- Egy befőttesüvegbe vagy egy magas falú edénybe ütjük az egész tojást. Ráöntjük az étolajat. Csipetnyi sóval, cukorral, egy kávéskanálnyi mustárral, ugyanennyi citromlével ízesítjük. A botmixert beleállítjuk az aljára, és anélkül, hogy különösebben mozgatnánk, beindítjuk. Amikor már alul szépen besűrűsödött, lassan emeljük felfelé, míg szépen ki nem keményedik az egész massza. Megkóstoljuk, és ízesítjük még a majonézt, ha szükséges.
Kaszinótojás
23 köret, hogy könnyebb legyen megtervezni a hétvégi menüt