Malacsült lencsével

  1. A húst sóval és majoránnával bedörzsöljük, fokhagymával megspékeljük. Egy napig letakarva állni hagyjuk. Másnap a hús bőrét éles késsel bekockázzuk (a húsba ne vágjunk bele!), egy vöröshagymát felszeletelünk. A hagymakarikákat kiolajozott tepsibe tesszük, és rárakjuk a húst. Lefedve, 220 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd aláöntjük a húslevest, és 200 fokon további 1 órát sütjük. Sütés közben a húst gyakran kenegessük meg a sörbe mártott szalonnával, ettől kap majd a bőre szép színt.
  2. A lencsét a babérlevéllel, sóval és egy egész hagymával ízesítve feltesszük főni. Közben a kockákra vágott húsos szalonnát zsírjára sütjük, hozzáadjuk a felkarikázott pórét és világosra pirítjuk. A megfőtt lencsét rátesszük a szalonnás póréra (a babér és a hagyma nélkül), és összekeverjük. Hozzáadjuk a mustárt, a mézet és az ecetet. A megsült húst felszeleteljük. A lencsét meglocsoljuk a pecsenye szaftjával, és azonnal tálaljuk.

Diós zellercsipsz

Lencsekrokett

 

kaloria 840 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink