Málnahabos charlotte

Málnahabos charlotte

A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a kókuszreszelékkel, a vaníliás cukorral és a sóval. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, azután beleforgatjuk a habosra kikevert tojássárgáját. A száraz hozzávalókat hablapáttal óvatosan a krémhez keverjük. A tésztát 20 cm átmérőjű kivajazott tortaformába simítjuk, és körülbelül 20 percig, tűpróbáig sütjük. Amikor elkészült, kivesszük a formából, rácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni. A málnahabhoz a zselatint 2 kanál meleg vízben feloldjuk.
Tálalás előtt a ribizlizselét kicsit megmelegítjük, és bevonjuk vele a torta tetejét. A maradék zselével a charlotte oldalára ragasztjuk a babapiskótákat. Friss málnával díszítjük.

Málnahab

A tojássárgáját a citromlével gőz fölött sűrűre keverjük. Áttesszük egy jeges vízzel félig telt tálba, és kihűlésig keverjük. Hozzáadjuk a zselatint, a málna és a cukor felét,
majd botmixerrel az egészet pürésítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral gőz fölött, kis lángon robotgéppel kemény habbá verjük. A tojáshabot és a tejszínhabot is a málnakrémbe vegyítjük. 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük, majd a krémet a piskótára kenjük, és további 4 órát hűtjük.

kaloria 310 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink