Mandulás karácsonyi sütemény

A vaj barnításával kezdjük. Egy kis lábasba tesszük a felkockázott zsiradékot, és kis-közepes lángon forralni kezdjük. A képződő habot leszedjük. Körülbelül tíz perc alatt borostyánsárgára barnul a vaj, az alján pedig megjelenik a darabos üledék. Levesszük a lángról, hagyjuk kicsit hűlni, majd óvatosan átöntjük a tiszta tetejét egy kis tálba (a lábas alján maradt vizet és darabos részeket kidobjuk). A még meleg vaj egy kis részével kikenjük a szilikonformát. Egy keverőtálban villával kicsit felverjük a fehérjéket, majd fakanállal belekeverjük a mandulát, a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, végül a langyos, de még folyékony barnított vajat. Átöntjük egy csőrös kancsóba, és minden kis mélyedést megtöltünk körülbelül a harmadáig. 170 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Ha teljesen kihűlt, citrommázzal és apró, színes cukrokkal díszítjük a tetejét.

 

Mandulás-mákos sütemény

kaloria 200 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.