Mandulás masni

Előkészítés: 45 perc Kelesztés: 1,5 óra Sütés: 20 perc

A hozzávalókat összedagasztjuk, annyi langyos tejet rakunk hozzá, hogy szép lágy legyen a tészta. Kidolgozzuk, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk megkelni.

Habosra keverjük a vajat a darált mandulával és a porcukorral. A megkelt tésztát két részre osztjuk. Egyesével nagy téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a mandulás krémmel. Az egyik felét ráhajtjuk a másikra. Pizzavágóval felcsíkozzuk (2-2,5 cm legyen egy csík szélessége). A csíkokat megcsavarjuk a hosszanti tengelyük mentén, utána kis laza csomót tekerünk belőle. Sütőpapíros tepsire rakjuk, nem túl szorosan egymás mellé, mert még nőni fog. Letakarva hagyjuk még kelni, majd 180 fokos sütőben készre sütjük.

Kardamomos csiga

kaloria 290 CAL
ido 155 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.