Forrás: Habik Erzsébet

Mandulás omlós tészta

  1. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, és gyorsan omlós tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A tésztát a sütő középső részében körülbelül 15 percig sütjük.
  2. Közben a pudingport simára keverjük 8 evőkanálnyi tejjel. A maradék tejet a tejszínnel együtt felforraljuk. Hozzáadjuk a simára kevert pudingport, és a szokásos módon pudingot készítünk. A hűlő krémet habverővel többször megkeverjük, hogy ne csomósodjon össze. Végül a pudingot a kihűlt tésztalapra simítjuk, és körülbelül 2 órát hagyjuk dermedni a hűtőszekrényben.
  3. A pudingréteget csinosan kirakjuk a megmosott és felaprított gyümölcsökkel. A csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük a tortazselét, és óvatosan bevonjuk vele a gyümölcstortát.

Kívül ropog, belül omlós – A Ferdinánd sütemény titka

Omlós diós rudacska

Gyöngyi-féle omlós sajtos rúd

kaloria - CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

1 személyre

Forrás: Habik Erzsébet

Ajánlataink