Mandulás kalács

  1. Az élesztőt kevés langyos tejjel és egy kiskanálnyi cukorral felfuttatom. A 2 tojást alaposan kikeverem a cukorral,
    adok hozzá egy csipet sót, és beleöntöm a maradék tejet. A lisztet összegyúrom a tojásos masszával, a megkelt
    élesztővel, 10 dkg durvára vágott mandulával meg a citrom reszelt héjával, és mindezt gondosan összedolgozom. (Ha szükséges, kevés langyos tejet adok még hozzá.) Hozzáadom a megolvasztott, langyos vajat, s a tésztát megdagasztom. Sima cipóvá formázom, a tetejét meghintem liszttel, és meleg helyen duplájára kelesztem.
  2. A megkelt tésztát három részre osztom, kisodrom, majd copfként összefonom. Kivajazott, kilisztezett tepsibe fektetem, s további fél órát kelesztem. A tojássárgáját elkeverem a tejszínnel, és megkenem vele a kalács tetejét. Megszórom a maradék durvára vágott mandulával, és előmelegített sütőben, 180 fokon 45-50 percig, tűpróbáig sütöm.

Diós-fahéjas kalács

Kürtős guba és a többiek – Variációk kürtőskalácsra

kaloria 520 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.