Mante leves
A levest kivételesen a bele való töltött tészta készítésével kezdjük. A leveshez 2 liter vizet forralunk, beletesszük a Vegetát. A tejfölt és a joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával, csomómentesre kavarjuk, majd belecsorgatjuk a forralt vízbe. A töltött tésztát is belehelyezzük, néhány percig hagyjuk a levesben, majd tálaljuk.
Tészta
A tésztához való lisztet a tojással, sóval, olajjal tésztává gyúrjuk, majd két részre választjuk. Ezután a töltelék
hozzávalóit összekeverjük. A nyújtódeszkát megszórjuk liszttel, a tésztát kinyújtjuk, 3-4 centiméteres kockákra
vágjuk, a közepére rakjuk a húsos masszát. A tésztakocka két oldalát összefogjuk, és hajó formára hajtogatjuk.
Beolajozunk egy tepsit, a „hajócskákat” belehelyezzük, 180 fokra felmelegített sütőbe rakjuk, és addig sütjük, míg rózsaszín lesz.