Marcipános almatorta
Meghámozzuk az almákat, kiemeljük a csutkákat. Húsukat szeletekre vágjuk. Nagy serpenyőbe tesszük, és egy evőkanálnyi vizet adva alá roppanósra pároljuk az 5 dkg kristálycukorral. Teljesen kihűtjük, majd belekeverjük a fahéjat és a vaníliás cukrot. A nyers, behűtött tortaalapot
megszórjuk az édes morzsa és a darált mandula keverékével. Rásimítjuk a félkész almatölteléket, majd ráreszeljük a marcipánt. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 10 perc múlva 180 fokra csökkentjük a hőmérsékletet, és 30-40 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon barnulna a teteje, letakarjuk egy darab alufóliával. Egy szelet langyos torta mellé nagyon jól illik egy gombóc
vanília-, dió- vagy fahéjas fagyi.