Forrás: Receptposta

Marika szelet

A TÉSZTA

ELŐKÉSZÍTÉS: 70 perc – SÜTÉS: 5 perc/lap –

  1. Gőz felett összeolvasztjuk a tésztához a vajat a mézzel és a porcukorral. Levesszük, hagyjuk kicsit hűlni, beledolgozzuk egyesével a tojásokat, végül belegyúrjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Háromfelé osztjuk, és tepsi hátán három lapot sütünk belőle. Figyelni kell, pár perc alatt megsül.

A KRÉM

  1. A krémhez kikeverjük a tojásokat a liszttel és a tejjel, gőz felett sűrűre főzzük. Habosra keverjük a vajat a porcukorral. Ha kihűlt a tojásos-lisztes krém, összedolgozzuk a cukros vajjal, majd kétfelé osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a vaníliás cukrot, a másikba a kakaót. Összeállítás: az alsó lapra kenjük a kakaós krémet, rárakjuk a középső lapot, arra jön a vaníliás, majd a felső tészta.

A MÁZ

  1. Megfőzzük a mázhoz a kakaót a cukorral és a vízzel, hozzákeverjük a vajat, és ráöntjük a süti tetejére. Legalább egy napig hagyjuk állni hűvös helyen. A krémtől felpuhulnak a lapok és szépen tudjuk szeletelni.

Diós-ribizlilekváros szelet

Meggyes szelet

Habszelet

kaloria 280 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink