A TÉSZTA
ELŐKÉSZÍTÉS: 70 perc – SÜTÉS: 5 perc/lap –
- Gőz felett összeolvasztjuk a tésztához a vajat a mézzel és a porcukorral. Levesszük, hagyjuk kicsit hűlni, beledolgozzuk egyesével a tojásokat, végül belegyúrjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Háromfelé osztjuk, és tepsi hátán három lapot sütünk belőle. Figyelni kell, pár perc alatt megsül.
A KRÉM
- A krémhez kikeverjük a tojásokat a liszttel és a tejjel, gőz felett sűrűre főzzük. Habosra keverjük a vajat a porcukorral. Ha kihűlt a tojásos-lisztes krém, összedolgozzuk a cukros vajjal, majd kétfelé osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a vaníliás cukrot, a másikba a kakaót. Összeállítás: az alsó lapra kenjük a kakaós krémet, rárakjuk a középső lapot, arra jön a vaníliás, majd a felső tészta.
A MÁZ
- Megfőzzük a mázhoz a kakaót a cukorral és a vízzel, hozzákeverjük a vajat, és ráöntjük a süti tetejére. Legalább egy napig hagyjuk állni hűvös helyen. A krémtől felpuhulnak a lapok és szépen tudjuk szeletelni.