Szegedi Zsuzsanna szolnoki háziasszony családja kedvenc édességének receptjét küldte el a pályázatra. Nehéz kínálatúnak nevezik, mert annyira szeretik, hogy nehezen adnak belőle másnak. Egyszerű, elronthatatlan sütemény, érdemes eltanulni tőlük.
A tojásfehérjéket felverjük habnak, félretesszük. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra. Egy nagyobb turmixba tesszük a tojások sárgáját, Bekapcsoljuk, beleöntjük a cukrot, az olajat és a meleg vizet. Belekevertetjük a sütőporral és a szódabikarbónával elvegyített lisztet is. Kikapcsoljuk a gépet. Fakanállal a masszába forgatjuk a tojások felvert habját.
Kizsírozott-kilisztezett tepsibe öntjük, a tetejét sűrűn kirakjuk a kimagozott meggyel. Tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.