Meggyes álom

Meggyes álom

A tojássárgájákat habosra keverem 6 evőkanál cukorral.
Hozzáadom a lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A masszát kerek tortaformába öntöm, és előmelegített
sütőben, közepes lángon, 25-30 perc alatt megsütöm. A
meggyet kimagozom, 8 dkg cukorral együtt felforralom,
majd leszűröm. A zselatint néhány evőkanálnyi meggylével
simára keverem. A maradék meggylét felforrósítom,
hozzáadom a zselatinos keveréket és a meggylikőrt. Félreteszem, és hűlni hagyom. A tejszínt kemény habbá verem, és a kétharmad részét belekeverem a meggyzselébe. A tortalapot kettévágom, megkenem a zselés habbal (egy keveset hagyok a díszítéshez),
megszórom a kimagozott meggy egyharmadával.
Ráteszem a másik lapot is, majd az egészet megkenem
a maradék habbal. A csokoládét megreszelem, és
megszórom vele a tortát. A maradék meggyel díszítem.

kaloria 480 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.