Meggyes rácsos linzertorta

ELŐKÉSZÍTÉS: 50 perc – HŰTÉS: 30 perc – SÜTÉS: 40 perc – HOZZÁVALÓK: A MEGGYKOMPÓTHOZ: – a meggy, az őrölt fahéj és a szegfűszeg, valamint- 17 dkg cukor – A TÉSZTÁHOZ: a liszt, a vaj, a tojás és a jtojássárgája, a citromlé és a citromhéj, 15 dkg cukor, a só, a kenéshez a felvert tojás, a tálaláshoz a porcukor . -…
A SÜTEMÉNY ELKÉSZÍTÉSE: 1. Kimagozzuk a meggyet. Felrakjuk főni egy fazékban a fahéjjal, a szegfűszeggel és a cukorral, és körülbelül 20 percig főzzük, utána hagyjuk kihűlni. … –

2. A lisztből, a tojásból, a tojássárgájából, a citromléből és -héjból, a cukorból, a csipet sóból, valamint a hideg vajból fényes tésztát gyúrunk. Cipót formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és körülbelül félórára a hűtőszekrénybe tesszük.
… –
3. A tészta kétharmadát lisztezett felületen kinyújtjuk. Kibélelünk vele egy 28 cm átmérőjű kerek piteformát úgy, hogy pereme is legyen.
… –
4. Rákanalazzuk a kihűlt meggykompótot.
… –
5. A maradék tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk, és derelyevágóval 1 centi széles csíkokra felvágjuk. Befonjuk vele a pite tetejét, a széleken összenyomkodjuk. Lekenjük felvert tojással.
… –
6. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Az utolsó tíz percre érdemes letakarni egy fóliával a tetejét. Kivesszük, hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintjük tálalás előtt.

kaloria 360 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.