Forrás: Vidék íze

Meleg töksaláta

  1. Félbevágjuk a tököt, kivájjuk a magjait, a húsát körülbelül 2 cm széles cikkekre vágjuk. Egy sütőlemezt kibélelünk alufóliával, majd megkenjük 2 evőkanál olajjal. Rásorakoztatjuk a tököt, majd sóval fűszerezzük. A 225 fokra előmelegített sütő középső részében körülbelül 20 percig sütjük.
  2. A pirospaprikát elkeverjük 3 evőkanálnyi juharsziruppal és 1 evőkanálnyi olívaolajjal. Megkenjük vele a tököt, és puhára sütjük.
  3. Megtisztítjuk a rókagombát, a nagyobb példányokat kettévágjuk. A rucolát megtisztítjuk, megmossuk és felitatjuk róla a nedvességet. A kecskesajtot kis darabokra vágjuk. Egy kevés olívaolajon alaposan átsütjük a rókagombát, majd sóval és borssal fűszerezzük.
  4. A maradék juharszirupot elkeverjük a mustárral, a balzsamecettel és a maradék olívaolajjal. Sóval és borssal fűszerezzük, majd beleforgatjuk az apróra vágott metélőhagymát. Tányérokra osztjuk a salátát, meglocsoljuk az öntettel és a bazsalikommal díszítve tálaljuk.

Csípős csirke paradicsomsalsával

Csirkecsíkok salátával, cseresznyezselével

kaloria 340 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vidék íze

Ajánlataink