Tészta
Kemény habbá verjük a tésztához a tojásfehérjéket a cukorral. Lassan, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat, majd óvatosan belekeverjük a
sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Kapcsos, kerek (22 centiméteres) tortaformát kivajazunk-kilisztezünk, és az alapot megsütjük. Ha kihűlt a piskóta, három részre vágjuk.
Krém
A krémhez a tejet, a lisztet és a tojást simára keverjük, összefőzzük. Ezután a vajat a porcukorral habosra
keverjük, a kihűlt tejes krémmel jól összedolgozzuk, majd a krémet kettéosztjuk. Az egyik felébe vaníliás cukrot,
a másik felébe kakaóport teszünk.
Összeállítás: az alsó lapot megkenjük a fehér krém egy részével, majd kirakjuk karikára szeletelt banánnal. A banánra egy sor fehér krém kerül, majd a második tortalapot ráhelyezzük. A második lapra ugyanúgy fehér
krémet kenünk, banánkarikákkal beterítjük, s újra bekrémezzük, hogy a harmadik lapot is rá tudjuk helyezni.
Ezután a torta tetejét és oldalát a barna krémmel bevonjuk. A tetejét gyümölcskarikákkal, tejszínhabbal
díszítjük. A legjobb, ha legalább 12 órát hűlni hagyjuk, hogy az ízek öszszeérjenek, úgy lesz igazán finom.