Forrás: Pásztor Tünde

Mentás-gyömbéres barackleves édes ropogóssal

ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc – SÜTÉS: 10 perc – Alaposan lesúroljuk a gyömbérdarabot, felrakjuk főni egy liter vízben a narancs vékonyan lehántott héjával és a kis csokor zöld fűszerrel. Öt percig forraljuk. Leszűrjük. A fűszeres lében megfőzzük a meghámozott, kimagozott, feldarabolt barackot. Merülőmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a narancs levét (2 evőkanállal félreteszünk belőle a mázhoz), megkóstoljuk, ízlés szerint cukrozzuk. Adunk hozzá kicsi sót, és belefacsarjuk a narancs levét is. Végül a kis tejszínnel lágyítjuk az ízét. Hidegen poharakba töltjük, mentalevéllel díszítjük. Kinyújtjuk a tésztát, egycentis csíkokra felvágjuk. A hossztengelye körül megcsavarjuk a rudakat, és sütőpapírral fedett sütőlemezre sorakoztatjuk. Felvert tojással lekenjük, megszórjuk sütésálló, durva szemű cukorral. Forró sütőben körülbelül tíz perc alatt megsütjük. A félretett narancslevet összekeverjük annyi porcukorral, hogy sűrűn folyó legyen, és megcsíkozzuk vele a kihűlt rudakat.

kaloria 260 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.