A tésztához a tojások sárgáját összekeverem 25 dkg cukorral, fokozatosan hozzáadom az étolajat, 1 dl meleg vizet, és nagyon jól kikeverem. Belekeverem a tojásfehérjék felvert habját és a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészet óvatosan összekeverem. A tészta felét kivajazott, kilisztezett őzgerincformába öntöm, és megsütöm. A másik felében elkeverek 2 evőkanál kakaót, és szintén megsütöm. A tésztákat deszkára borítom, és kihűtöm. A tésztákat 1 cm-es szeletekre vágom. Egy sárga szeletet megkenek a krémmel, utána egy barna szelet következik, majd megint krém és sárga tészta – mindezt addig folytatom, ameddig a készlet tart. A süteménykígyó hossza végül valóban majd’ egy méter lesz. A tetejét saját krémjével vagy csokoládémázzal vonom be. Rézsútosan szeletelem, így
érdekes, tarka szeleteket kapok.
Krém
A tejjel, a vaníliaporral és 5 evőkanál cukorral elkészítem a pudingot. A vajat a porcukorral habosra keverem. A kihűlt pudinghoz adom a cukros vajat, meglocsolom a rummal, és még egyszer jól kikeverem.