Mézes-fűszeres szilvaleves fahéjas habbal

Kimagozzuk, majd kockára vágjuk a szilvát, beletesszük egy fazékba. Ízlés szerint mézet csurgatunk rá. Meghintjük az őrölt fahéjjal, kardamommal, sóval, beledobjuk a csillagánizst. A narancs héját ráreszeljük, levét ráfacsarjuk. Jól átkeverjük, és pár órát hagyjuk így állni. Végül felöntjük egy liter vízzel, és megfőzzük. Ha megfőtt, kidobjuk a csillagánizst, egy kis hideg vízben feloldott keményítővel besűrítjük. Botmixerrel selymesre pürésítjük (hagyhatjuk darabosan is, ha úgy jobban szeretjük). Ha kicsit hűlt, belekeverünk másfél deci tejszínt. A maradékot habbá verjük, rákanalazzuk a tányérokba adagolt levesre, pici őrölt fahéjjal meghintjük.

kaloria 210 CAL
ido 265 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.