- A sertésnyelveket bő vízben, a megtisztított vöröshagymával, sóval, egész borssal és őrölt köménnyel fűszerezve puhára főzzük. Utána hideg vízbe tesszük, lehúzzuk a héját, és hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk. A lisztből és az étkezési keményítőből a tojásfehérje, egy csipet só meg egy kevés víz hozzáadásával sűrű maszszát készítünk. Megforgatjuk benne a nyelvszeleteket, bő, forró olajban megsütjük, majd papírtörlőre szedve felitatjuk róla a felesleges zsiradékot. Vigyázzunk, ne süssük sokáig, mert kiszárad! A mézet a vajjal egy serpenyőben felfőzzük, felhabosítjuk, és megpirítjuk benne a magokat. Rátesszük a cikkekre vágott almát, és az egészet összerottyantjuk. A tésztában sült nyelvhez köretként kínáljuk.
Hozzávalók
4 személyre