Forrás: Ványi László

Alma tésztában sült sertésnyelvvel

  1. A sertésnyelveket bő vízben, a megtisztított vöröshagymával, sóval, egész borssal és őrölt köménnyel fűszerezve puhára főzzük. Utána hideg vízbe tesszük, lehúzzuk a héját, és hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk. A lisztből és az étkezési keményítőből a tojásfehérje, egy csipet só meg egy kevés víz hozzáadásával sűrű maszszát készítünk. Megforgatjuk benne a nyelvszeleteket, bő, forró olajban megsütjük, majd papírtörlőre szedve felitatjuk róla a felesleges zsiradékot. Vigyázzunk, ne süssük sokáig, mert kiszárad! A mézet a vajjal egy serpenyőben felfőzzük, felhabosítjuk, és megpirítjuk benne a magokat. Rátesszük a cikkekre vágott almát, és az egészet összerottyantjuk. A tésztában sült nyelvhez köretként kínáljuk.

Almás-körtés morzsasüti fagyival

A zabkeksz titka

kaloria 510 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.