Mogyorókrémes-marcipános torta gyümölcssapkában
A tojások sárgáját a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a cukor egyharmadával habosra keverjük. A tojás fehérjét a maradék cukorral habbá verjük, és a sárgájához adjuk. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, és a masszához keverjük. A tésztát kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és a 190 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk hűlni, majd rácsra borítva teljesen kihűtjük. A gyümölcsöt megtisztítjuk és feldaraboljuk. Ha banánt használunk, öntsük le citromlével, hogy ne barnuljon meg. A kihűlt tortát három részre vágjuk. A mogyorókrémet forró vízfürdőben megolvasztjuk, és megkenjük vele az első lapot. Rátesszük a másodikat, amit marcipánkrémmel kenünk meg: ehhez a marcipánt a porcukor, a mandulalikőr és egy kevés meleg víz hozzáadásával simára keverjük. Rátesszük a harmadik lapot, amit felforrósított baracklekvárral kenünk meg, csakúgy, mint körben a torta oldalát. A tetejét a gyümölcsökkel díszítjük, végül bevonjuk a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészített zselével. Az oldalát pirított mandulával díszítjük.