Mozzarellás rántott halfilé marinált lilahagymával
A lilahagymát félfőre vágjuk, a sárgarépát, a pórét és a paprikát hosszú, vékony csíkokra – julienne-re
– szeleteljük. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. Beletesszük a lilahagymát meg a
zöldségeket, egyet pirítunk rajta – valójában csak jól összeforrósítjuk, hogy ropogós maradjon. Megsózzuk,
pár csepp mézzel és almaecettel ízesítjük, és jól összekeverjük. A hűtőbe tesszük, és pár órát
állni hagyjuk, hogy jól összeérjenek az ízek.
A halat kiolvasztjuk, és kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet. Rézsútosan kis lapokra vágjuk, a szeleteket megsózzuk. A halszeletek felére ráteszünk egy-egy kis karika mozzarellát, majd betakarjuk egy másik halszelettel. A szokásos módon bepanírozzuk – lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk –, és forró olajban kisütjük.