Forrás: Pásztor Tünde

Mustáros tarja paradicsomos burgonyával

  1. Enyhén kiveregetjük a tarjaszeleteket. A páchoz összekeverjük a zúzott fokhagymát a magos mustárral, s ezzel a keverékkel jól bedörzsöljük a tarját. Olajjal kicsit meglocsoljuk, majd jól záródó dobozba tesszük, és egy éjszakát pihentetjük a hűtőszekrényben. Másnap sózzuk-borsozzuk, majd kevés olajon, lassú tűzön mindkét oldalukat megsütjük.
  2. A körethez kockára vágjuk a meghámozott burgonyát és a paradicsomokat, összekeverjük sóval és olajjal, majd mindezt egy sütőlapra öntjük (egyszerűbb lesz a mosogatás, ha teszünk alá egy darab sütőpapírt), és 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük.

TRÜKK

Még mutatósabb lesz a köretünk, ha koktélparadicsomból csináljuk. Ekkor a nyers, kockára vágott burgonyát keverjük össze egy kis doboz (70 g) paradicsompürével, meg persze az olajjal és a sóval, így tegyük a sütőbe. Amikor már majdnem kész, vegyük ki a tepsit, keverjük közé a koktélparadicsomokat, toljuk vissza, majd süssük készre.

Medvehagymás tarjaszeletek sült burgonyával

Egyben sült tarja gyökérpürével

 

kaloria 390 CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink