Forrás: Pásztor Tünde

Mustáros, kolbászos lencseleves

Megmossuk a lencsét, és 1,5-2 liternyi vízben felrakjuk főni. Teszünk bele sót, babérlevelet. Mellédobjuk a külső héjától megfosztott vöröshagymát és a meghámozott, felkarikázott-felszeletelt leveszöldségeket. Sózzuk, és addig főzzük, míg a lencse meg nem puhul. Kikeverjük a lisztet egy deci langyos vízzel, hozzákavarjuk a mustárt és a tejfölt, és ezzel sűrítjük be a csendesen fövő levest.

A kolbászt felkarikázzuk, és egy felforrósított serpenyőben a saját zsírján nagy lángon egy-két perc alatt kipirítjuk. Hozzákeverjük a leveshez, és azonnal az asztalra adjuk. Adhatunk mellé ropogós friss kenyeret.

Savanyú lencseleves

Káposztás lencseleves

kaloria 340 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.